Billedsamling

I dette afsnit beskrives kort de billedsamlinger som arkivet rummer:

 • En billedsamling som løbende er blevet afleveret til arkivet.
  Samlingen omfatter personfotos, billeder af ejendomme og huse, skolebilleder, konfirmand- og gymnastikhold, industrier m.v.
  Alle billeder afleveret til og med 1992, er registreret som enkeltfotos i kartotekskort, og er anbragt i arkivskab på arkivkontoret.
  Alle billeder afleveret efter denne dato er opmagasineret  i arkivkælderen sammen med de øvrige dokumenter i arkivkassen for den pågældende aflevering.
  I samlingen indgår en større samling på ca. 500 billeder fra Dagbladet dækkende personer og begivenheder i Solrød kommunes område. Denne samling er opmagasineret i arkivkassen for aflevering nr. 2002/56 i arkivkælderen.
 • En samling af luftfotos for Solrød kommune optaget i årene 1972 til 2002. Arkivet har udarbejdet en kort registrant for denne billedsamling, der er opmagasineret i arkiv-kælderen. Luftfotos for denne periode kan søges via dette link.
 • Fremover for perioden år 2004 hvert andet år foreløbig til år 2012 henviser arkivet til at man søger luftfotos for arkivets område på Solrød Kommunens hjemmeside
  dette link .

 • 3 billedsamlinger fra lokalavisen Sydkysten for perioden
  Wild Bill Davison

  Wild Bill Davison

  ca. 1980 til 2011:
  * Den ene samling består af 35 mapper med kopier fra perioden
  ca. år 1980 til ca. år 2000 dækkende personer og begivenheder i Solrød kommunes område.  Originalerne findes i arkivskab i arkivkontoret.
  Et eksempel er dette billede fra et “Jazz og viser” -arrangement i Jersie Forsamlingshus.
  *Den anden samling består af 7 mapper for perioden ca. 1995 til 2011 med kopier dækkende udelukkende personer og begivenheder i Solrød Center. Originalerne findes i arkivskab i arkivkontoret
  * Den tredie samling består af 3 mapper for perioden ca. 1986 til 1992 dækkende personer og begivenheder i Solrød Center. De originale billeder findes i mapperne.
  Hele samlingen fra Sydkysten kan søges via dette link.


 • En samling af ca. 6000 portrætbilleder af den kendte
  Aage Remfeldt

  Aage Remfeldt

  Havdrup-fotograf Aage Remfeldt. Billederne findes på DVD og kan
  identificeres i 2 mapper med minibilleder forsynet med  løbenummer, samt i 10 mapper med emnebeskrivelser af billederne. Oversigt over samtlige billeder der er i lokalarkivets besiddelse kan ses ved at klikke her.

 • En samling klassebilleder fra Solrød Skole for perioden 1975 til 1991 samlet i 14 mapper.
 • En samling af klassebilleder fra Jersie skole for perioden 1965 til 2006 samlet i 39 mapper.
 • En samling af dias-billeder digitaliseret og lagt på arkivets “harddisk 2” som findes på arkivkontoret. Samlingen dækker tidligere billeder liggende i dias-format og dækker lokale begivenheder, egnsbeskrivelser, lokale revyer, forretninger og meget andet. Registranten beskriver hvor mange dias-fotos, der har været i den enkelte samling. En oversigt over samlingen kan søges via dette link.
 • Yderligere billeder/fotos scannet og registreret i andre danske arkiver kan findes på Kulturarvsstyrelsens registreringer af museernes samlinger og kan søges via dette link.Specielt vedr. Karlstrup sogn kan søges på Greve Lokalarkivs scannede billedsamlinger.
 • En samling af større billeder i rammer (luftfotos af landsbyer og landskaber, billeder af ejendomme, sognekort, portrætter m.v.).  Samlingen er opmagasineret i arkivkælder.

 • Et luftfoto af ejendommen Munkekær ved Tåstrupvej fotograferet ca. 1955. Området er i dag villakvarter og navnet “Munkekær”  lægger navn til kvarteret og til en skole.
  Mod øst ses Tværvejen og man aner Køge Bugt. Et billede på de forandringer, der er sket i de sidste 50 år ved Solrød Strand